2011. november 24., csütörtök

Bundi Daniella: Elsősavató

A Fazekas Mihály Gimnáziumban október 18-án megrendezték az idei elsősavatót.


Az elsősök még a nagy nap előtt három feladatot kaptak, melyekkel erre az eseményre kellett elkészülniük. Az első, hogy egy legfeljebb 5 perces táncprodukciót kellett együtt kitalálniuk, melyet a nap folyamán előadtak. A második feladat az volt, hogy a Bikini - Amikor végleg elmegyek című számát át kellett írniuk és osztályindulóvá alakítaniuk. Harmadikként pedig egy már régi hagyományt követve minden fiatal diáknak be kellett öltöznie. Ebben az évben a szervezők és az iskola diákönkormányzata egy igen érdekes viseletet talált ki: mindenkinek egy zsákban illett megjelennie és az iskolai felszerelését muszáj volt egy fonott kosárban hoznia. Ezen kívül minden osztály egy sajátos fejfedőben jött. Volt közöttük kötött és baseball sapka, papírcsákó. A hetedikes gyerekek törölközőt húztak a fejükre.


Már reggel 7:30-kor az udvaron várakoztak az elsős osztályok izgatott diákjai. A napot a nagyok vezetésével tánccal kezdték, majd az egész udvart bejárták a vonatozás közben, melybe az idősebbek is nagy örömmel kapcsolódtak be. Amikor már közel volt a csengetés, az osztályok kaptak egy-egy érdekes mondatot, melyről petíciót kellett írniuk, majd pedig aláírást gyűjtöttek a felsőbb-évesektől és a tanároktól. Ezek után a gyerekek felvonultak a termekbe és megkezdődött a tanulás. Persze szünetekben mindenki aláírásokat gyűjtött, hogy minél több pontot szerezzen.


A délután közeledtével a diákok egyre izgatottabbak lettek. Fél háromkor megkezdődött az igazi elsősavató. A gyerekek és a tanárok a tornateremben gyűltek össze, ahol még a bordásfalakra is felmásztak az érdeklődők. Az osztályoknak be kellett mutatni, hogy mire haladtak az elmúlt napok gyakorlásai után. Előadták a táncos produkciókat majd az osztályindulókat. A műsorok között pedig egy-egy feladatot kellett megoldaniuk. Például egy dal címét a vállalkozó szellemű diákok elmutogatták, vagy a tanárokról kellett egy kérdőívet kitölteni, melyet legfeljebb csak tippeléssel sikerült a fiataloknak megoldani; a figyelmesek könnyen megcsinálták azt a feladatot, melyben az iskola apró részleteinek felismerése volt a cél.


Megkérdeztünk két elsőst is, nekik melyik feladat tetszett a legjobban.


"Nekem a karaoke jött be nagyon, jó volt hallani és énekelni ezeket a zenéket. Sokat röhögtünk az osztállyal, a hangulat is jó volt!" – mondta egy 9.c-s lány.


"Hú, szerintem a hastánc volt a legjobb, a fiúk mulatságosak voltak, rengeteget nevettünk rajtuk"– nyilatkozott egy fiú.


Utolsó feladatként az elsősöknek fél lábon állva kellett elmondaniuk egy kb. 5 perces esküt. Ezek után már valószínűleg nagyon várták az eredményhirdetést – bár nem csak a jutalmak miatt, hanem mert már minél hamarabb szabadulni akartak a fülledt tornateremből.


Nem is kellet sokat várniuk, hiszen hamar megérkeztek az eredmények, melyek egy igen szoros versenyről tanúskodtak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons