2012. december 16., vasárnap

Filmes gondolatok...

Tóth Esztella (10. E)A Disney visszavág, Mickey már a Birodalmat sem tiszteli,
avagy Leia néni és Luke bácsi jó kezekbe került


Szegény Walt Disney forog a sírjában a hír hallatára, hogy George Lucas, a Star Wars birodalom atyja eladta filmeket. Az üzlettel a Disney tulajdonába került az Indiana Jones-franchise, a Lucasfilm minden ajándéktárgy, film, videó és audio joga, valamint a Lucasfilm Ltd., az Industrial Light and Magic és a Skywalker Sound, azok minden találmányával, technológiai újításával és védjegyével együtt.
Lucas a Star Wars filmek „biztonsága érdekében” vált meg az eddig 6 filmből álló sorozattól – potom 4 milliárd dollár ellenében. Ez meghaladja az eddig legnagyobb bevételt hozó (2,782 milliárd dolláros) Avatar című filmet. A továbbiakban Lucas kreatív rendezőként vesz részt a forgatásokon.
„Eljött az idő, hogy átadjam a Csillagok háborúját a filmesek új generációjának. Mindig is azt vallottam, hogy a franchise jelentősége túlmutat rajtam, és hittem abban, hogy bőven túlél engem is. Mindenképpen szerettem volna megérni, hogy jó kezekben legyen a Csillagok háborúja, és erre Kathleen Kennedy személye és a Disney a garancia. A Disney olyan lehetőségeket nyit meg a Lucasfilm előtt, amiről eddig álmodni sem mertünk."  - mondta az ex rendező egy video interjú során.
A Playlist blog információja szerint Disney-ék  már trilógiában gondolkodnak, tehát a logikailag alapértelmezettnek vett folytatás A Jedi visszatér után a süllyesztőbe kerülhet. A hetedik epizódot 2015-re, a nyolcadikat 2017-re, a kilencediket 2019-re ígérték. A vállalat Michael Arndtól, a Toy Story 3 és A család kicsi kincse Oscar-díjas írójától kért be forgatókönyvet, aki 50 oldalba sűrítve felvázolta a trilógiára vonatkozó elképezéseit Luke-kal, Hannal és Leiával karöltve. Tehát forgatókönyvírónk már van, rendező azonban még nincs. Sem Spielberg, aki az Indiana Jones filmeknél dolgozott együtt Lucasszal, sem Tarantino nem szeretné elvállalni. (Utóbbival számolt egyáltalán valaki…?)
Lucas döntése nagy ellenérzéseket váltott ki nemcsak a fanokból, de még a nem érintettekből is. Az első hallásra abszurdnak tűnő ötlet mindenkinek felkeltette az érdeklődését. Cinikus, kritikus képek keringenek a neten, blogok és újságírók epekedve várják a további részleteket. Ezzel szemben a 70 éves Harrison Ford készen áll a folytatásra, Carrie Fisherben reménykedhetünk, s amennyiben a 61 éves Mark Hamillt is sikerül rávenni a visszatérésre, az eredmény csak jobb lehet a Baljós árnyaknál. Kíváncsian várjuk a folytatást!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons