2015. február 1., vasárnap

Filmajánló: Az emlékek őre

Az emlékek őre

Az emlékek őre angol nevén The giver, egy 2014-ben készített amerikai sci-fi.
Leírásában csupán ennyit találhatunk a www.port.hu oldalon:
„Egy tökéletes jövőben, ahol nincs háború, fájdalom, szenvedés, az ifjú Jonas is megkapja életre szóló feladatát a vének tanácsától. A mentorával töltött idő alatt azonban ráébred, hogy mekkora árat kell fizetnie mindenkinek ezért a színtelen békéért. Az emlékek ifjú őre letér a kijelölt ösvényről és a szabályokat felrúgva azt teszi, amiről azt gondolja, hogy helyes.”
Tipikusan felállítja azt a helyzetet, mikor minden a lehető legszebb és legjobb, mégis van valami a háttérben, amit senki se lát igazán mi az, de tudjuk mindannyian: rossz. Egy ifjú fiút állítanak főszerepbe Jonas-t, (Brenton Thwaites) aki életkorával és felfogásával egész közel kerülhet a fiatal nézőkhöz. (Persze ez nem indok, hogy az idősebbik korosztály ne kezdjen bele!)
Jonas élete gyökeresen megváltozik egy döntéstől, amit a fentiek hoztak meg, gondolva, ő az a fiú, aki elbír ezzel a feladattal, de mindeközben teherrel. Vajon sikerül neki megküzdenie azzal a tudással, amit neki szántak? Mi történhet azután, hogy „emlékek ifjú őre letér a kijelölt ösvényről”?
Ha választ akartok kapni ezekre a kérdésekre, kikapcsolódni a hétvégén vagy csak kerestetek már egy igazán jó filmet, itt az idő! :)
Idézet a filmből: “The worst part of holding the memories is not the pain. It’s the loneliness of it. Memories need to be shared.”
(A végén azért meg kell említeni, hogy könyvadaptációról van szó, így aki olvasást preferálja, lásson neki!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons