2011. október 15., szombat

Karácsony Anett: Gyorstalpaló új tagoknak!

Halihó emberek!

Amennyire emlékszem (bár már régen kellett tagot felvennem) nem nagy ördöngösség új tagokat hozzáadni a bloghoz. Csupán néhány egyszerű lépést kell követni. Kattintsatok a További bejegyzésekre és elolvashatjátok, hogy mit kell tennetek. :)


  1. Rendelkezz egy email címmel (azt hiszem ez mindenkinek van). Tanácsos, sőt inkább azt mondanám, hogy fontos az, hogy yahoo, gmail végződésű címed legyen. Amennyiben nincs, szerintem kénytelen leszel csinálni egyet, másképp nem biztos, hogy fel tudlak venni szerzőnek.
  2. Először is szerintem (és azt hiszem, hogy ez követelmény a szerzővé váláshoz) csatlakozz a követőkhöz, amit a http://fazekasujsag.blogspot.com/ honlapon, a jobb oldali kövess menüpontban tehetsz meg, ha rákattintasz a "Feliratkozás a webhelyre" gombra. Itt kérni fogja az email címedet (ez ugyanaz legyen, amit el fogsz majd nekem küldeni, lsd. 3. pont) és választanod kell jelszót azt hiszem, és talán itt kell megadnod a felhasználónevedet is. Olyan nevet válassz, ami alatt szívesen alkotsz, és rád illik.
  3. Küldd el az email címedet nekem, a karacsonyanett@gmail.com-ra és írd oda az üzenetbe a teljes nevedet is.
  4. Ez után én fel foglak venni teljes jogú blogszerzőnek és indulhat is postolgatás. Csak annyi a dolgod, hogy a www.blogger.com oldalra felmész, bejelentkezel az email címed és jelszavad segítségével, és máris az irányítópultra érkezel. Itt megjelenik az újság szerkesztőfelülete, és ha cikket akarsz postolni, akkor az "Új bejegyzés" kék gombra kattints. 
Akkor most lássuk, hogy ha mindezzel megvagy, akkor milyen szabályokat kell betartanod. Bár ezek a dolgok ki vannak rakva az újság jobb oldali oszlopába, az egyszerűség kedvéért leírom ide is.

  1. Tehát miután rákattintottál az "Új bejegyzés" menüpontra és beírtad/bemásoltad a kis cikkedet a nagy fehér felületre, már csak annyi dolgod van, hogy címet adj neki, amit a felül elhelyezkedő "Cím" rubliklában tudsz megtenni. A címbe írd bele a teljes nevedet, majd utána az írásod tényleges címét.
  2. Még egy nagyon fontos dolgot meg kell tenned, mielőtt publikálod a bejegyzésedet. Közvetlenül a cikknek kihagyott hely alatt ott van a "Címkék" rublika. Ebbe mindenképp írd bele a saját felhasználónevedet (például az enyém: netti_) és egy vagy két másik szót, ami jellemzi a cikkedet. Érdemes előtte megnézni az újságban, hogy milyen címkék léteznek már (jobb oldali oszlop, "Címkék" menüpont) és lehetőleg ne "teremts" újakat, mert akkor elhatalmasodik az oldalon a káosz. Tehát ha verset írsz, akkor azt írd be, hogy VERS, ha valamilyen szorosan az iskolához kapcsolódó cikket (például az iskolai ünnepséghez fűződő gondolatok), akkor azt írd be, hogy FMG, stb... Sok címkét létrehoztunk már, úgyhogy szerintem be tudjátok kategorizálni írásotokat.
  3. Ez után nyugodtan rákattinthatsz a "Bejegyzés közzététele" narancssárga gombra, és már kész is a cikked.
  4. Még egy dologról tennék említést, ez pedig az olyan cikkekre vonatkozik, mint például ez is. Vagyis a meglehetősen hosszú írásokra. Hogy ne egy sok betűből álló, hosszú szöveg jelenjen meg az újság főoldalán, és ne kelljen annyit görgetnünk, kitaláltunk egy megoldást. Ha egy hosszabb bejegyzést írtok, használjátok a Link ikon utáni 3. jelzést, amely kettévágja a szöveget (ha rajta tartod az egeredet, akkor megjelenik a neve is a gombnak: Ugrás beszúrása). Csupán annyi a dolgod, hogy valahol a cikk elején, (ami ha egy kritikáról vagy hasonló írásról van szó, akkor egy rövid kis bevezető, vagy ha egy prózai műről beszélünk, akkor mondjuk az első bekezdés, ami felkelti az olvasók figyelmét) rákattintasz erre a gombra. Ekkor megjelenik egy szaggatott vonal, ami azt jelzi, hogy mennyi szöveg fog látszódni a főoldalon. A szaggatott vonal után nyugodtan folytasd a bejegyzésedet. Ha közzéteszed, akkor úgy fog megjelenni, mint például ez a cikk is: lesz egy rövid rész, ami után azt olvashatjátok, hogy "További bejegyzések". Erre kattintva teljes egészében el lehet olvasni a cikket. Még valami: a verseket szerintem nem érdemes így megbontani, azokat nyugodtan hagyjátok egyben.


Remélem, hogy így megkönnyítettem a dolgotokat, de ha van még valami kérdésetek, akkor a karacsonyanett@gmail.com-ra írjatok. Ha végképp nem működik amiket leírtam, akkor nyugodtan keressetek meg a 26-os teremben és megbeszélünk egy időpontot, amikor felmegyünk a könyvtárba és ott regisztrállak titeket.:)
Jó munkát minden kedves új tagnak, Isten hozott titeket közöttünk!!!

1 megjegyzés:

  1. Szerintem legegyszerűbb az lenne, hogy jelentkezzenek vmelyikünk e-mail címén, és majd ott elmagyarázzuk szépen nekik ^^

    VálaszTörlés

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons