2012. június 2., szombat

Eötvös Természettudományos Tábor!

Az ELTE Eötvös József Collegiuma és az ELTE Természettudományi Kara ebben az évben először rendezi meg az Eötvös Természettudományos Tábort július 23. és 29. között Budapesten. A táborra mindazon diákok érdeklődésére számítunk, akikhez közel állnak a természettudományos tárgyak (matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz) illetve az informatika, de még nem döntötték el, hogy ez irányban szeretnének-e továbbtanulni. A tábor célja az egyetemi természettudományos szakok népszerűsítése az érettségi előtt álló középiskolás diákok körében. A tábor szervezői arra vállalkoznak, hogy az érdeklődő diákoknak bemutassák az egyetemen folyó szakmai munkát, és hogy azt személyes élménnyé tegyék a számukra.

A tábor adatai:

Időpont: 2012. július 23–29.
Helyszín: ELTE Eötvös József Collegium, 1118 Budapest, Ménesi út 11–13. illetve ELTE Lágymányosi Kampusz, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 1/C
Célközönség: 12 évfolyamos rendszerben tanuló diákok közül a 10. és 11. évfolyam tanulói; a 13 évfolyamos rendszerben tanulók közül a 11. és 12. évfolyam tanulói
Részvételi díj: 15 000 Ft, amely tartalmazza a szállást, a napi háromszori étkezést, a múzeumbelépőket, a budapesti közlekedéshez a BKV jegyeket; nem tartalmazza a helyszínre utazás díját.
Jelentkezés: A táborba való jelentkezéshez a pályázó diákoknak egy-egy esszétémát kell kidolgozniuk a tábor szervezői által kiírt témákból. Az esszétémák megtalálhatóak alább. A témakörök általában nem tartoznak a középiskolai törzsanyaghoz, a feldolgozásuk izgalmas kihívást és egyáltalán nem leküzdhetetlen akadályt jelenthetnek az érdeklődő középiskolás diákok számára. A felkészüléshez bármilyen szakirodalmat és szaktanári segítséget is használhatnak, de mindenképpen önálló munkát várunk el. Olyan írást szeretnénk olvasni, amelyből kiderül, hogy a szerző megértette a témakör alapjait, kérdéseit és a válaszok jelentőségét. A beérkezett esszéket az Eötvös Collegium természettudományos műhelyeinek vezetői bírálják el, és a 15 legjobb pályaművet azzal jutalmazzuk, hogy elengedjük a tábor részvételi díját.
Jelentkezési határidő: A jelentkezési időszak 2012. június 15-től július 5-ig tart. A jelentkezési felület a honlapon lesz elérhető.
Kapcsolat: A táborral kapcsolatban felmerülő további kérdésekre a termtudtabor@eotvos.elte.hu e-mail címen válaszolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons