2010. február 22., hétfő

Reflektálás az előző szám egy cikkére


Olvastam a táplálkozással, életmóddal kapcsolatos cikket,és gondoltam leírom a véleményemet a témáról.

Először is szerintem nagyon jó marketing húzás volt a különböző gyors éttermek megnyitása, mivel a mai rohanó világban rengeteg ember beül egy gyors hamburgerre vagy sült krumplira ide, mondván,hogy többre nincs idejük. Előfordul,hogy én is betérek egy-egy ilyen helyre, ahol nem egyszer láttam már jól öltözött, öltönyös férfiakat , akiknek az egyik kezében egy jókora hamburger,a másik kezében pedig az állandóan csörgő mobiltelefonja volt.
Szerintem elég nagy badarság az, amikor idő szűkében ebédelnek itt.Igazából sok kifőzde is van, ahol már egy fokkal egészségesebb a kínálat.
Mindenkinek a saját dolga,hogy mikor hova és miért ül be enni, csak nem gondolunk bele abba, hogy milyen pozitív is lenne a tudatos táplálkozás. Sajnos sokan elég finomnak vélik a "gyors kaját", amiben talán nem is tévednek, hiszen ha nem lenne valamiért jó, akkor nem lenne rá ekkora kereslet, de a finom íz mögött megbúvó ártalmak,mint a zsírok és szénhidrátok sajnos az egészségünket is károsíthatják.(Magas koleszterin-szint, elhízás stb.) Így is elég sok káros hatásnak vagyunk kitéve, és ha tudatosan figyelnénk az étkezéseinkre, mint például ebéd után megennénk egy almát, vagy hamburger helyett egy sonkás szendvicset vásárolnánk, akkor könnyen megóvhatnánk magunkat a különböző betegségektől,és felesleges ártalmaktól. Elég meseszerűen hangzik ez az egész, hiszen sokszor hallunk ezekről,de nem igazán hisszük el őket. Jobb előre gondolkodni, mint később azon siránkozni, hogy mi lett volna ha...

: )

Üdvözlettel:
Egy fazekasos diák :]

1 megjegyzés:

  1. Örülök a cikkednek! Gyűjtsük össze azoknak az éttermeknek/kifőzdéknek a nevét, elérhetőségét, ahol jó enni, jó lenni, s még hódolhatunk az egészséges táplálkozásnak is!

    Vagy: nyithatnánk Gyűjteményt reformreceptekből! Hajrá!!!!!

    VálaszTörlés

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons