2010. november 5., péntek

Nyíregyházi összefoglaló

Nagy esések - vicces pillanatok – a magunkra találás öröme
A 2010/11-es diákolimpiai idény hamarosan kezdetét veszi; ezért lány kosárlabda csapatunkkal most vasárnap (XI. 17-én) két meccs erejéig elutaztunk Nyíregyházára, hogy kicsit „bemelegítsük” magunkat a szezonra.

Az első összecsapást 9 órától, a több profit is felvonultató házigazda, nyíregyiek ellen játszottuk. A korai kelés vagy az ellenfél játékrutinja miatt csapatunk az első 5 percben 12 kapott pont ellenében 0 találatot ért el. Erről az állásról küzdöttük fel magunkat, főleg Zsuzsi dobásainak köszönhetően. Így az első negyedet 15-8-as nyíregyházi vezetéssel fejeztük be. Később a csapatunk felhozta magát 9 pontos különbségre, az első 20 percet 29-20-szal zártuk. A második félidőben egyre több lepattanót szereztünk, és a védelmet is egyre többször tudtuk megingatni. A harmadik negyedben már mi dobtunk több találatot, így ezt a játékrészt megnyertük 9-8-ra. Bár a végeredményt ez nem változtatta meg, de megmutattuk, hogy fel lehet és fel is kell állni a padlóról. Az utolsó 10 percben nagyon szép játékot produkáltuk, így a mérkőzést 51-39-es végeredménnyel fejeztük be.
pontszerzők: Nyolcas Zsuzsi 10, Kovács Edi 8, Lakatos Dóri 7, Makszin Vivi 6, Nagy Betti 4, Kecskeméti Lizi 2, Szabó Gréti 2
végeredmény: 51-39 (15-8; 29-20; 37-29)
Második meccsünk 13:00-tól Sárospatak ellen vette kezdetét. A három órás pihenő, a csapatmegbeszélés, a Kecsu bá’-tól kapott almák és lelki fröccs, az egész csapatra jótékonyan hatott. Elejétől fogva elkaptuk a mérkőzés fonalát. Az ellenfél erőtlen zónáját ügyesen kijátszva a Dóri, Vivi, Zsuzsi hármas csodákat művelt. Hasonlóképpen a három centerünk, Edi, Betti, Lizi is „megverekedtek” a lepattanókért és az indításokat követően kosárral fejezték be a támadásokat. A második félidőben a kevésbé rutinosabb játékosink is pályára kerülhettek. A minden negyedben diadalmaskodó Fazekas csapata 61-22 végeredménnyel zárta a tornát.
pontszerzők: Makszin Vivi 17, Nyolcas Zsuzsi 16, Lakatos Dóri 10, Nagy Betti 8, Kecskeméti Lizi 6, Szabó Gréti 2, Nagy Bogi 2
végeredmény: 61-22 (16-6; 34-12; 47-16)
De ez még csak a kezdet, a héten ugyanis elkezdődik a profi, majd később az amatőr bajnokság is. Gyertek minél többen szurkolni, hogy idén is meg tudjuk mutatni, milyen az, ha egy iskola egy célért küzd a pályán!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons