2010. november 22., hétfő

Gyuris Adél Kinga : TÁG - Fazék amatőr lány kosármeccs


Első amatőr meccsünkön rögtön legnagyobb riválisunkkal, a TÁG-os lányokkal kerültünk szembe. A hétfőn (11. 15-én) 14:45-től kezdődő játszmára vendégként érkeztünk.

Sem a hazaiak, sem mi nem kezdtünk jól. Mindkét együttes kapkodott, összeszedetlennek, figyelmetlennek tűnt, melynek rengeteg fault és büntető lett az eredménye. Bár mi többször próbálkoztunk dobással, de a bement találatok mégis ellenfelünk 12-10-es vezetését eredményezte. A második 10 percben a TÁG kissé magára talált, mi viszont továbbra is elhamarkodottan passzoltunk, nem játszottuk végig a támadó időt, eladtuk a labdát, a lepattanókat nem tudtuk megszerezni, zónavédekezésüket nem tudtuk áttörni. Így ellenfelünk a félidő végére könnyű kosarakkal már 11 ponttal elhúzott.

A különbség kiábrándította az egész csapatot. Elkeseredtünk. De Kecsu bá’ higgadt és reális „szentbeszéde” megnyugtatott és észhez térített minket. A csapatmegbeszélést követően mintha kicserélték volna a lányokat. Megfontoltan, okosan, reményteljesen játszottunk. Harcoltunk a labdáért; a lepattanókat mi szereztük meg, pontatlan passzaik elkapásából, gyors, meglepetésszerű támadásokat tudtunk indítani, védekezésünkkel összezavartuk soraikat. A szinte teljes játékidőt pályán töltő Vivi, Zsuzsi, Dóri hármas, ügyesen cselezte ki a zónát és pontos dobásaikkal esélyt sem adtak az ellenfélnek. Az egy emberre támaszkodó hazaiak összezavarodtak, kezdték elveszíteni a meccs fonalát, egy kosarat sem szereztek. A harmadik negyedben ledolgoztuk hátrányunkat, így az utolsó játékrészre 26-27-es vezetéssel fordultunk. A negyedik 10 percben is megtartottuk hidegvérünket; annak ellenére, hogy Dóri és Juci is kipontozódott. A meccs végéig magabiztosan kezünkbe tartottuk az irányítást. Az utolsó két és fél percet végigtámadtuk, így a mérkőzés zárását jelző hosszú sípszó után a kispadról egy emberként felpattanva örömmámorban ölelkeztünk össze a pályáról lejövő holdfáradt játékosokkal.

Ezen a mérkőzésen szinte már a padló alatt voltunk. „Tudunk” ilyenek is lenni. De olyan az igazi csapat, aki egymást támogatva, tiszta szívből tud játszani.

Úgy érezzük most lettünk igazán egy csapat!


végeredmény: 28-33 (12-10; 26-15; 26-27)

pontszerzők: Makszin Vivi 11, Lakatos Dóri 8, Nyolczas Zsuzsi 6, Bakóczy Juci 2, Kovács Edi 2, Debreczeni Cinti 2, Nagy Betti 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons