2010. november 7., vasárnap

Szerbina Emese - Hol vagy, Karácsony?

Imádtam a Karácsonyt. Kisgyerekként másra sem tudtam gondolni, mikor a naptárakat áthajtottuk decemberre. Visszaszámoltam. 23, 22, 21, 20…

Megvolt az ünnep varázsa. Favásárlásnál, az az isteni illat, ahogy lépkedtem a szebbnél szebb fenyők között. Mikor kiválasztottam a legnagyobbat és a szüleim kacagva vittek egy kisebb, de annál gyönyörűbb darabhoz.

Mikor elsején megvettük az Adventi naptárakat, és utána minden este megettünk egy-egy csokit, egyre közelebb kerülve ahhoz a bizonyos naphoz.

A nagy dilemmák, hogy kinek mit készítsünk. Mikor hárman nekiültünk becsomagolni az ajándékokat. Mikor büszkén tekintettünk végig a kész csomagokon.

Mikor titokban nekiálltunk megkeresni az ajándékainkat, és csalódnunk kellett, hogy még mindig van olyan hely a házban, amiről nem tudunk…

Hogy miért beszélek múlt időben?

Nem akarok lelombozni senkit, aki még nem vesztette el teljesen az ünnep iránti lelkesedését (mint én). De! November 7-e van. Nemrég volt Halottak napja. Akkor mégis miért kívánnak a nagy multikban Boldog Karácsony!-t ?

Miért rontják el az ostoba kereskedelemmel az év egyik, talán legszebb, ünnepét?

Vagy ez csak az én mániám? Csak én akarom visszakapni a régi ünnepet? Csak én vagyok ilyen régimódi?

Csak én teszem fel a kérdést: Hol vagy, Karácsony? És akkor még nem beszéltünk a Mikulásról…

3 megjegyzés:

  1. Vannak fontosabb kérdések is az életben.Az emberek azt hiszik ha el tudják hitetni másokkal hogy nagyon mély és értékes gondolataik vannak akkor ők nagyon bölcsek és érettek.Csak hogy ezzel annyi a gond hogy,mivel csak tettetik a bölcsességet,de nincs nekik,ez lerí a szövegalkotásban is.Ebben a szövegben látszik hogy az író gondolatainak 94%-a kamu,és csak azért írt erről,hogy felfigyeljenek rá.
    Esze ágában nincs ilyenekről gondolkodni,és ezt onnan lehet tudni,hogy ha valóban mély gondolatai lennének,egy sokkal komolyabb témát választott volna magának,amit megszeretne osztani a világgal.

    VálaszTörlés

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons