2010. április 11., vasárnap

József Attila - Szerelmes vers

Ha már így költészet napja, és József Attila születésnapja van, úgy gondoltam, hogy bejegyzem, a kedvenc József Attila versemet. 

Miért is ez a kedvencem? 
Nos, erre ilyen konkrét választ nem tudok adni. Leginkább azért, mert magamra ismerek benne, át tudom élni, érezni a vers mondanivalóját. Szerintem ezzel általában minden ember így van, hogy amit át tud élni, érezni az sokkal jobban megtetszik neki, mint más költemény, ami számára unalmas. Éppen ezért nem lehet olyat kijelenteni, hogy ez a tökéletes vers. Szerintem. Hiszen mindenkinek más az értékkészlete. Van akinél a jó, már felér egy "hűűűhával". Van olyan, hogy a "hűhaaa" csak egy töltelék, hogy legyen mit mondani. Vannak olyan emberek is, akiket egyáltalán nem érdekel a költészet, és őket, bármilyen jó is egy vers, hidegen hagyja az egész. Őszintén be kell valljam, én se vagyok valami nagy rajongó a költészet iránt. Nem is próbálkozom vele. Viszont, nagyon kritikus szemem van, és úgy érzem, hogy észreveszem azt, ami jó. (legalábbis számomra) Szeretnék megkérni mindenkit, hogy ha máskor nem is, legalább most. A költészet napján - így a választások mellett, olvassunk el 1-1 verset, hátha most szeretitek meg őket. :)
Szerelmes vers

Hegyes fogakkal mard az ajkam,
Nagy, nyíló rózsát csókolj rajtam,
Szörnyű gyönyört a nagy vágyaknak.
Harapj, harapj, vagy én haraplak.

Ha nem gyötörsz, én meggyötörlek,
Csak szép játék vagy, összetörlek,
Fényét veszem nagy, szép szemednek.
- Ó nem tudom. Nagyon szeretlek.

Úgy kéne sírni s zúg a vérem,
Hiába minden álszemérem,
Hiába minden. Ölbe kaplak:
Harapj, harapj, vagy én haraplak!
József Attila - 1923. jan. 1.
Egyébként, ez volt a 100-ik bejegyzés ebben a blogban! :)

1 megjegyzés:

  1. Zoli! Ilyenkor szoktak valami jubileumi ajándékot adni))) Te vagy a 100. Szívesen adnék neked vmi jó kis szponzoros meglepit, mondjuk 1 hónap a Bahamákon....de helyette csak azt tudom mondani, hogy nagy öröm az, ha néhány ember összedugja a fejét, és csinál valami jót!Ez is ajándék!
    Olyan értékválságos, helyéből "kizökkent időben" élünk, hogy nekem nagy öröm, ha látok ilyen jó cikkeket, s tudom, h van néhány ember, aki fogékony minderre. Az sem baj, ha 820-ból 20! De annak a 20-nak fontos, és kibontakozását, személyisége épülését szolgálja!

    VálaszTörlés

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons