A hozzávalókat feldaraboljuk, az öntetet elkészítjük,s a zöldségekre ráöntjük. Hűtve fogyasztható!
Jó étvágyat!
TONHALAS AVOKÁDÓCSÓNAKOK KUKORICATENGERBEN
Összetevők:
2 db avokádó félbe vágva
tonhalkonzerv
citromlé
kukorica
majonéz
olívaolajban kisütött tésztadarabkák
"uborkavitorlák"
hagyma
Elkészítés: Félbe vágjuk az avokádót, belsejét kivájjuk és az összetört belét összekeverjük a tonhallal. Öntsük le citromlével, majd rakjuk bele az "avokádó-ágyba"!A kukoricát összekeverjük majonézzel. Díszítsük az uborkából és a tésztapálcikákból készült "vitorlákkal"! Néhány szó a gyümölcsről
Ha avokádó gyümölcsre vágyunk, vásároljunk inkább. Az avokádó régóta ismert afrodiziákum, azték eredetű neve, "ahuacacuahat", herefát jelent. Mielőtt még meglódulna a fantáziánk, annyi elárulható, hogy a gyümölcsök párosával csüngnek a fán... De váltsunk témát! A gyümölcs magas telítetlen zsírsavakból álló olajtartalma, A-, C- és E-vitamin tartalma miatt egészséges. Fehérjegazdagsága miatt pedig kiváló húspótló. Rosttartalma magas, ezért emésztésserkentő. Az érettséget úgy állapíthatjuk meg, hogy enyhén megnyomjuk a gyümölcsöt. Az éretlen gyümölcs bizony kőkemény. Az éretlen avokádó 6-8 napig érik, de az érett gyümölcs 1 napnál nem tartható tovább. Az érleléshez legjobb, ha papírzacskót használunk. Hűtőben nem igazán tárolható. Vigyázat, a feldarabolt, meghámozott avokádó megbarnul a levegőn, akár az alma! Íze úgy érvényesül a legjobban, ha citrommal, kevés sóval és hagymával bolondítjuk. Az avokádót a trópusokon a szegények vajaként is emlegetik, mert teljesen beérett állapotban vajként kenhető.
A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákjai vagyunk. Újult erővel szeretnénk egy olyan folyamatosan működő újságot szerkeszteni, amivel felkelthetjük az érdeklődéseteket, segíthetünk, ötleteket adhatunk, szórakoztathatunk Titeket, meg persze saját magunkat. :))
Örülnénk neki, ha minél több bátor, alkotó szellemű diák/tanár küldene be munkákat, hogy minél színesebbé, gazdagabbá tegye ezt az oldalt! Várjuk szeretettel a publikálni vágyókat! Hajrá!
Ha kérdésed van a publikálás "hogyan"járól, nyugodtan kérdezz itt, a Facebook oldalunkon, személyesen, vagy küldd el a munkádat főszerkesztőnknek!
Főszerkesztő: Daróczi Jakab 10.B
Szerkesztők:
Bukus Lilla
Csontos Flóra
Fehérvári Dorka
Fekete Anna
Hevessy Angéla
Jakab Dóra
Kangur Anna
Kovács Lili
Lente Ilka
Moravecz Kata
Nagy Lili
Nagy Petra
Neisz Kata
Novák Eszter
Nyéki Zsuzsanna
Szabó Anna Panna
Szilágyi Laura
Török Barbi
Troffen Krisztina
Verdes Anna
Segítő tanár: Vidákovics Gyöngyi
FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM 4025 DEBRECEN HATVAN U. 44.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése