2010. március 18., csütörtök

DEBRECZENI CINTIA: A kosárcsapat


Úgy gondoltam, mivel nem igazán ismeritek az iskola kosárcsapatát, eljött az idő egy kis figyelem felkeltésre! 2008 elején alakult meg a Fazekas lány kosárcsapata Kecsu bá' "vezetésével".Megörültem a lehetőségnek,hogy újra hódolhatok a kosár iránti szenvedélyemnek, és ezzel nem voltam egyedül, sok 'szakmai' múlttal rendelkező diák jelent meg az első edzéseken. Az első évben rögtön mély vízbe ugrottunk azzal, hogy beneveztünk a Diákolimpiára mint amatőr csapat. Ennek ellenére mindenki izgalommal várta a meccseket, ahol a legjobbakat reméltük. Hamar összebarátkoztunk a pályán kívül is, így már egészen összekovácsolódtunk a verseny kezdetére. Játszottunk a Kereskedelmi, az Ady, a Csokonai, és a Tóth Árpád ellen is. Nagy meglepetésünkre majdnem mindenkit sikerült megvernünk. Legnagyobb ellenfelünknek a TÁG bizonyult, tőlük, sajnos a döntő meccsen kikaptunk, így az országosra nem jutottunk ki. De nem keseregtünk, Kecsu bá bízott bennünk, és az is nagy eredménynek számított,hogy egy újonnan megalakult csapat már az országos kapujáig jutott.
Sajnos ekkor azonban még a kapu bezárult előttünk.
Az idei évben újult erővel kezdtünk neki a bajnokságnak. Idő közben azonban gyarapodtunk is, hiszen megalakult a fiú kosárlabdacsapat is. Emellett pedig egyre több taggal bővült a mi csapatunk is. Idén megmérkőztünk a Kereskedelmi, a Csokonai, a Refi, a Svetits és a TÁG csapatával . A cél az országosra való ki
jutás volt. Győzelmet győzelemre halmoztunk, mikor is elérkezett a mindent eldöntő mérkőzés. Az ellenfél ismét a Tóth Árpád volt, de most kicsit magabiztosabban álltunk fel a pályára.

Végül minden félelmünk ellenére sikeresen zártuk a diákolimpiát, és utolsó győzelmünkkel kijutottunk az országos döntőre. De nemcsak mi, hanem a fiúk is sikeresnek bizonyultak,és így mind a két csapat indulhat a 2010. március 26-27-28-án Budapesten megrendezendő döntőben.

Büszkék vagyunk a csapatokra és persze az edzőnkre is, aki elindított minket a sikerhez vezető úton, és végig bízott bennünk.

Kecskeméti János
edző


A csapat profi szemmel,

avagy interjú az edzővel:
1.Mennyi esélyt látott Kecsu bá a győzelemre így 2 év edzői munka után?
-Így terveztem, hogy 2 év múlva lehet esélyünk az amatőr diákolimpián a döntőbe jutni. Ennek a záloga a lányok jó hozzáállása, néhány ember kiváló fizikai adottságai, és az igazolt játékosokat felvonultató diákolimpián való indulás volt.Ott rengeteget tanultunk.

2.Nehéz volt egy női csapattal? Mennyire fogékonyak az újra?
-Mindig is dolgoztam női csapatokkal, így nem volt nehéz. A nők érzelmi alapon működnek, így ha bizalmat éreznek valaki iránt, akkor a szívüket is kiteszik a pályán.Ha pedig érzik, hogy szeretik őket, akkor a csillagokat is lehozzák az égről. Én hamar megtaláltam a közös hangot a lányokkal, régen volt ilyen hálás csapatom. Jó, tudom, aki lát engem meccsen hangoskodni, mindezeket nehezen hiszi el, Én azt vállalom, hogy a játékosoknak érezniük kell az elvárásokat, tehát FONTOS! Na, ezért hajtom ki belőlük a szuszt is.

3.A fiú csapat ebben az évben alakult, és szintén tovább jutottak, ők mennyire szorgalmasak és összeszokottak?
-Egy fiúcsapat teljesen más. Őket a siker motiválja. Teljesen más összetételű, mint a lánycsapat, a fiúknál egy-két ember már régebben játszott versenyszerűen, így ők húzzák a csapatot. Viszont a siker záloga náluk az volt, hogy a most kezdő emberek rengeteget fejlődtek, így meccsről meccsre egyre többet tettek hozzá a sikerhez. Sokkal heterogénebb csapat, mint a lányoké, itt valakinek az arcából kell faragni, valakit pedig bátorítani kell.

4. Most már országos megmérettetésről beszélünk, mennyi az esély a további győzelemre?
Ez az első döntőnk, nem ismerjük a mezőnyt, így felelőtlenség a végső győzelemről beszélni. Meccset kell nyerni,sokat tanulni közben, és beleszokni egy országos döntő légkörébe. Persze, aki ismer az tudja, hogy minden meccsre úgy fogunk felmenni, hogy nyerni kell, de fontos, hogy a rutintalan csapatunk reálisan látja az esélyeket.

Köszönöm,hogy Kecsu bá időt szakított a válaszokra,és reméljük, minél többen szorítanak majd értünk jövő héten!


A lánycsapat:
Makszin Vivien
Lakatos Dóra
Nyolczas Zsuzsa
Nagy Bettina
Udvardy Ágnes
Szabó Kata
Baráth Barbara
Kovács Edina
Kovács Annabella
Mag Ildikó
Szentmiklósi Diána
Gábri Angéla
Grünwald Alexandra
Kun Evelin
Bakóczi Judit
Kovács Kinga
Szabó Gréta
Nagy Boglárka
Gökler Krisztina
Albert Orsolya
Gyuris Kinga
Szerbina Emese
Debreceni Cintia

A fiúcsapat:
Sárközi Dániel
Schiffert Ádám
Szabó István
Ónodi-Szűcs Dániel
Répási Dávid
Lente Dávid
Daróczi Bence
Varnyú József
Mircz Márk
Deák Marci
Dobi Richárd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons